מאת: ספיר רגב |
הפודקאסט הוא הנטפליקס של הרדיו. אם היום אנחנו בוחרים את התוכן אותו אנחנו רואים במסך, אז למה שלא נבחר את התוכן אותו אנחנו שומעים? התופעה צוברת תאוצה בשנים האחרונות וההיצע רק גדל. אז במיוחד בשבילכם חיפשתי שלושה פודקאסטים שיתאימו לטייפ קאסט של הסטודנט הטכניוני. כאלו שלא רק יעניינו וידאגו שלא נוציא את האוזניות מהאוזניים, אלא גם יתנו ערך להאזנה ויאפשרו לנו לנצל הכי טוב את הזמן בדרכים, לקראת שינה או סתם במנוחה.
החיים הסטודנטיאליים יכולים להיות מאוד תובעניים, בעיקר בתקופה זו של הסמסטר. עבורי, הפודקאסטים מהווים מפלט מושלם ורגע של מנוחה מכל ההגשות, העבודות והמחשבות הטורדניות על תקופת המבחנים שמתקרבת בצעדי ענק. ההאזנה לפודקאסט לא דורשת מאמץ רב ואף לא מחייבת הקשבה מעמיקה. עם זאת, אנחנו יכולים להפיק כלים רבים מתוכניות אלו ולשפר את איכות החיים גם בזמן נסיעה באוטובוס או הליכה בדרך לאולמן.
הפודקאסט כבר מזמן במיינסטרים. אני לא כאן לספר לכם על נפלאותיו אלא להפגיש אתכם עם שלושה פודקאסטים שישפרו לכם את החיים, ועכשיו.
חושבים טוב / יהודית כץ
יהודית היא פסיכולוגית ששמה לעצמה למטרה להנגיש את הפסיכולוגיה והכלים שלה לקהל הרחב, גם למי שלא רע לו ולפי הפסיכולוגיה הקונבנציונלית איננו דורש טיפול. בנוסף לטיפולים אישיים וטור ב”הארץ”, יהודית מעבירה הרצאות שונות בפני קהלים מגוונים ומשדרת בפודקאסט – “חושבים טוב”.
בפודקאסט זה יהודית מארחת בכל פעם איש מקצוע אחר. אנו שומעים על סיפורו האישי ועל כלים ישימים שיעזרו לנו להתגבר על מכשולים שכולנו מכירים, החל מבעיות קשב וריכוז ועד להתמדה בספורט. כל פרק מושקע (לפחות כמו דו”ח מעבדה) ומספק מידע מרתק על האופן בו עובד המוח האנושי. אני יכולה להתחייב שלא אחת תמצאו את עצמכם מהנהנים בהסכמה בזמן ההאזנה לשיחותיה של יהודית עם אורחיה.
מה תרוויחו? מעבר לנושאים המרתקים שעולים בפודקאסט, הוא מספק הצצה אל תוך עולם הפסיכולוגיה מבלי להוציא מאות שקלים לפגישה יחידה עם פסיכולוג וזמן שיכולתם להעביר בפתרון עוד מבחן בפיסיקה. בפרקים השונים אנחנו שומעים על טיפים מעולים לניהול חיים מוצלחים יותר, אישית ומקצועית. עוד לא השתכנעתם? האזינו לפרק בנושא שהכי קרוב ללבכם.
קישור: http://www.judithkatz.me/podcast
ערך מוסף / ליאור תבורי וטל וולפסון
מאז המחאה החברתית ב-2011, החברה הישראלית תוססת בביקורת כלכלית על הממשלה. אנחנו דורשים לשנות תקציבים, מבקרים תחזיות שגויות ומתלוננים שאנחנו בגרעון. אבל מה אנחנו בעצם יודעים על כל זה? מסתבר שלא הרבה כמו שאנחנו חושבים.
ליאור וטל הם שני יוצאי משרד האוצר שהבינו שאזרחי המדינה לא מבינים הרבה בכלכלה. בפודקאסט “ערך מוסף” השניים מסבירים על העקרונות המנחים ומה שקורה מאחורי הקלעים בעולם הכלכלה. מדובר בנושא שכולנו מבינים את חשיבותו, אך מעבר לכך, הבנה כלכלית יכולה גם לשפר את ההתנהלות האישית וכמובן להקנות לנו יותר ידע והבנה לקראת ההפגנה הבאה.
מה תרוויחו? תוכלו להבין מה המשמעויות מאחורי הפרסומים השונים של משרד האוצר ולנקוט עמדה מעט יותר מבוססת. כסטודנטים, חשוב שנהיה ערניים למתרחש במדינה ונהיה מעורבים. כמו שאומרים, אנחנו העתיד. יחד עם ההבנה על הכלכלה המדינית, תקבלו הבנה כלכלית טובה יותר באופן כללי. תוכלו ליישם רעיונות מעולם זה גם בחייכם ובתקווה תצליחו לסיים את התואר עם כמה שקלים בחשבון הבנק.
קישור: http://www.added-value.co
TED Radio Hour / NPR
כל מי שמאזין לפודקאסטים יודע שאי אפשר לכתוב על הנושא בלי להתייחס לרשת העל – NPR. מדובר ברשת רדיו אמריקאית עם מעל לאלף תחנות. בין היתר, NPR מפיקים פודקאסטים מן השורה הראשונה. ייתכן ששמעתם על כמה מהמפורסמים ביותר כמו “Hidden Brain” ו-“Serial”. אני רוצה לספר לכם על “TED Radio Hour”. כן, זה בדיוק מה שזה נשמע – פודקאסט על הרצאות TED.
לא צריך להיות בשנת הלימודים השלישית כדי לדעת שסטודנטים בטכניון אוהבים הרצאות TED. מדובר בהרצאות קצרות שדנות בנושאים ורעיונות שמרתקים ומושכים אותנו בפשטות ובגאונות שבהם. אבל כמה פעמים הלכתם לאיבוד בין כל האפשרויות, עד שבסוף לא ראיתם אפילו הרצאה אחת? גיא רז (שלמרות השם הישראלי הוא אמריקאי לחלוטין), פותר את הבעיה בפודקאסט זה ומנגיש את הנושאים השונים בתוכנית מותאמת לרדיו. בכל פרק גיא חוקר נושא מסוים דרך רעיונותיהם של מרצי TED. הוא איננו מסתפק רק בהרצאותיהם אותן ניתן לאתר באתר המקורי אלא מזמין לראיונות ומקשר בינם לבין הנושא הכללי.
מה תרוויחו? ידע כללי ונושאים מרתקים לשיחות חולין. מדובר בפודקאסט מעניין ובנוי טוב שמאפשר לנו להאזין ל”רעיונות ששווה להפיץ” בלי כאב הראש שכרוך בחיפושם, תוך התעמקות וקישור ביניהם לבין החיים האמיתיים. תכל’ס, אתם מתים לסיים לקרוא את הכתבה כדי להאזין לפרק.