הגעתם לישורת האחרונה בלימודים ועכשיו הגיע הזמן לחפש עבודה? זו ההזדמנות שלכם לדאוג לימי חופש כקבוע בחוק, לתנאי העסקה נוחים וכמובן להפרשות לפנסיה. הנה המדריך שילווה אתכם מראיון העבודה ועד היום הראשון במשרד
לפי סקר שנערך על ידי התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בשנת 2015, ממוצע שעות העבודה החודשי של סטודנטים בישראל הוא 89 שעות, לעומת 80 שעות בשנת 2014. ב-2015 גם חלה עלייה של כ-10% במספר הסטודנטים העובדים במשרה מלאה ורק 8% מהסטודנטים הכריזו שאינם עובדים כי אין אפשרויות תעסוקה מספיקות באזור המגורים שלהם.
עם זאת, הנתונים משתנים לחלוטין אחרי שהסטודנטים מסיימים את הלימודים. כבר במהלך השנה השלישית לתואר יוצאים הסטודנטים לשוק העבודה ומתחילים לחפש משרה שהולמת את כישוריהם. יש גם כאלה שמשלבים בין חיפוש העבודה לבין הצורך בהתמחות, כמו למשל בתואר בתקשורת או חינוך. השאלה היא מה עושים כדי לחפש עבודה כמו שצריך ואיך מגדילים את הסיכויים לתגמול גבוה.
כך תגיעו מוכנים לראיון עבודה
השלב הראשון בחיפוש עבודה הוא כמובן כתיבת קורות חיים, הגשת מועמדות והגעה לראיון. ודאו שאתם שולחים רק קורות חיים שמתאימים לאופי המשרה המבוקשת. הכינו לכם מסמך כתבנית עקרונית, ומלאו את הסעיפים הרלוונטיים בהתאם לפרטים המופיעים במודעת הדרושים.
הגישו מועמדות למשרות שמעניינות אתכם והגיעו רעננים לראיון העבודה. נצלו את הריאיון כדי לשאול על אופי המשרה ושדרו ביטחון. קראו על התפקיד, על העסק ועל המשרה וזכרו שהניסיון לבדוק התאמה הוא הדדי.
איזה תנאים מגיעים לכם על פי חוק?
טיפ לא פחות חשוב הוא לנצל את הגמישות של עבודה ראשונה אחרי לימודים כדי לדאוג למשרה שבה תוכלו לקבל את כל התנאים המגיעים לכם על פי חוק. סטודנטים רבים לא מודעים למשל לחובתו של המעסיק להפריש כספים לחיסכון בפנסיה. נכון להיום, הסכום שעל המעסיק להעביר לחיסכון הפנסיוני של הסטודנט עומד על 2.5% מהמשכורת הממוצעת שלו בשנה הראשונה. מעבר לכך, בכל שנה מצטרפים 2.5% נוספים והמשמעות היא הפרשות בסך אלפי שקלים.
מלבד הפרשות לפנסיה, כדאי להגיש מועמדות רק למשרות שבהן תוכלו לדרוש ולקבל ימי חופש על פי חוק. למרות שעכשיו ההתלהבות בשיאה, סביר להניח שתרצו לקבל ימי חופש בדיוק כמו העובדים הוותיקים. אל תתנו למקומות עבודה לנצל אתכם והשתמשו במספר ימי החופשה כפי שמנוסחים בחוזה כדי לדעת האם מדובר במעסיק שאפשר לסמוך עליו.
כמו כן, כדאי לכם להתמקח על קרן השתלמות ולהביא בחשבון את ההשפעה שלה על איכות החיים שלכם בטווח הקצר והארוך. עכשיו אולי נראה לכם מיותר להעביר כמה מאות שקלים בחודש לקרן שאותה תוכלו לפתוח רק בעוד 6 שנים, אך בפועל מדובר על מכשיר חיסכון אולטימטיבי עם שורה ארוכה של הטבות מס.