מאות אלפי סטודנטים בישראל נמצאים בשלב רגיש שבו הם לא בדיוק יודעים למה לצפות. מצד שני, מחשבה אופטימית יכולה לשפר משמעותית את איכות החיים ולפעמים היא גם עוזרת להפוך חלומות למציאות. גם אתם קורסים תחת העומס באקדמיה? הנה 5 דברים שתוכלו לחשוב עליהם
בשנת הלימודים תשע”ו היו באוניברסיטאות בישראל 76,810 סטודנטים לתואר ראשון, עוד 38,778 סטודנטים לתואר שני ו-11,018 לתואר שלישי. במכללות אקדמיות למדו באותה שנה 89,944 סטודנטים לתואר ראשון ועוד 12,977 לתואר שני, לצד 28,866 לתואר ראשון במכללות לחינוך.
על אף הגידול המהיר שמאפיין את מערכת ההשכלה הגבוהה החל משנות ה-90 של המאה הקודמת, אפשר להצביע גם על תכונות שמשותפות בקרב הסטודנטים. לפי סקר של התאחדות הסטודנטים משנת 2015, 90% מהסטודנטים לומדים במסלול הרצוי והשיקולים העיקריים לבחירת התואר הנלמד הם רמת העניין, רצון לעבוד בתחום ושכר עתידי. עם זאת, עוד עולה מהסקר שהסטודנטים לא בטוחים לגבי העתיד שלהם.
הדרך היחידה לעבור את השנה בשלום היא ככל הנראה להסתכל קדימה ולהמשיך לחשוב חיובי. לא יודעים איך לעשות את זה? קבלו כמה הצעות:
תמורה עבור התנסות מעשית
הרוב המוחלט של סטודנטים בישראל מקבל תמורה עבור התנסות מעשית שהוא מבצע במהלך התואר הראשון. כך, בקרב הסטודנטים שהתנסו בהכשרה מעשית בשנת 2015, כמחצית קיבלו שכר בכסף, 45% קיבלו נקודות זכות אקדמיות ועוד 6% קיבלו מלגה. המשמעות מבחינתכם היא שיש אור בקצה המנהרה ושכבר בקרוב ככל הנראה תוכלו להפיק ערך מהלימודים.
שכר חודשי בחודשי חופשת הקיץ
גם אם אתם לא עובדים במהלך הלימודים בגלל שאין לכם זמן, אתם מקבלים מלגה או שאין אפשרויות תעסוקה באזור המגורים, תמיד תזכרו שבחופשת הקיץ צפוי השכר שלכם לזנק משמעותית.
לפי נתוני התאחדות הסטודנטים, מעל 21% מהסטודנטים העובדים מרוויחים במהלך הלימודים 5,000 ש”ח בחודש ומעלה, בעוד בחודשי הקיץ מרוויחים כרבע מהסטודנטים מעל 6,000 ש”ח. עוד כ-30% מהסטודנטים מרוויחים בקיץ שכר של 4,000-6,000 ש”ח ורק 16% מרוויחים עד 2,000 ש”ח.
קניית מוצרים באינטרנט
אתם יכולים לחשוב בכל רגע נתון על מוצר שישפר את איכות החיים שלכם ולהזמין אותו באינטרנט. זהו אחד היתרונות הגדולים של החיים כסטודנט צעיר ומחובר לרשת. חוץ מזה, אתם כמובן לא תהיו לבד.
60% מהסטודנטים בישראל קונים מוצרים באינטרנט מדי חודש. 29% מתוכם משקיעים בתענוג עד 100 ש”ח, 14% מוציאים 101-250 ש”ח ו-17% משלמים 251 ש”ח ומעלה לחודש כדי לרענן את המלתחה, את מדף המשקאות או את ארון הגאדג’טים. כמו כן, ממוצע ההוצאות החודשי על קניית מוצרים באינטרנט בקרב סטודנטים הוא 154 ש”ח – אז בטוח שתמצאו משהו שאתם אוהבים.
חופשה בחו”ל
לא תוכלו לצלוח את שנת הלימודים בלי לתכנן חופשה חלומית. תוכלו למצוא טיסות לתאילנד במחירים אטרקטיביים, לקחת את בני הזוג לנופש רומנטי באירופה או לרענן את השגרה השוחקת עם הפלגה באיי הים התיכון. הכי חשוב שתצאו קצת מהחדר ותצטרפו למעל 52% מהסטודנטים שטסו לחו”ל בחופשת הקיץ של 2015.
סיפוק!
רוב הסטודנטים מסיימים את הלימודים עם תחושת סיפוק שמטעינה אותם במוטיבציה לקראת הצטרפות לשוק העבודה. תחושת הסיפוק לבדה שווה את המאמץ ואת ההשקעה.
אם קשה לכם עכשיו בלימודים ואתם מרגישים קורסים תחת העומס, עצרו לרגע וחשבו למה בכלל אתם עושים את זה. מהר מאוד תגלו תחושת סיפוק, גאווה וביטחון שאין לה תחליף. בהצלחה!