לארגן את הסילבוסים של הקורסים, להכין קובץ משימות שבועיות, לייצר סקרנות לקראת הסמסטר וגם לדמיין. כך מציעה מאמנת הסטודנטים שרון אשד, להפיג את אי הוודאות והפחדים המגיעים עם תחילת שנת הלימודים האקדמית
שנת הלימודים האקדמית בפתח והרבה סטודנטים וסטודנטיות חוששים ולחוצים משאלות כמו: “מה יהיה?”, “איך יהיה?”, ו”איך אצליח להתמודד עם כל העומס של הקורסים או עם אחד הקורסים הכי קשים בתואר?”. חששות זה דבר טבעי לגמרי, ותמיד לפני כל צעד חדש שאנחנו עומדים לעשות מתעוררות בנו שאלות, שמעלות חששות ופחדים בעקבות אי וודאות. לכן, עכשיו זה בדיוק הזמן ליצור לעצמכם רמה מסוימת של וודאות, להכין את עצמכם על הצד הטוב ביותר לקראת תחילת שנת הלימודים האקדמית, ולהפיג קצת את עננת הפחד. כיצד עושים זאת? בעזרת הדרכים הבאות:
ארגנו את הסילבוסים – הדפיסו לעצמכם את הסילבוסים בכל קורס ועיברו עליהם. דעו לקראת מה אתם הולכים: על מה מדבר כל קורס, מהו החומר שלו, ומהן הדרישות בכל קורס? ברגע שאתם מייצרים לעצמכם רמה מסוימת של ודאות, פוחתים הלחץ והחשש כי אתם יודעים, פחות או יותר, מה צופן לכם בעתיד.
הכינו קובץ של משימות שבועיות בכל קורס – אחרי שעברתם על הסילבוס של כל קורס, אתם יכולים גם לדעת מה המטלות שיש לכם בכל קורס ומה עליכם לעשות בכל שבוע על מנת להיות בשליטה במהלך הסמסטר. צרו לעצמכם קובץ עם 13 טבלאות עבור 13 שבועות של כל הסמסטר. בכל טבלה צרו שתי עמודות: עמודה אחת תהיה “שם הקורס” ועמודה שנייה תהיה “משימות”. אז התחילו למלא את הטבלאות על פי הסילבוסים: מה יש לכם לעשות בשבוע הראשון של הלימודים בכל קורס, מה יש לכם לעשות בשבוע השני בכל קורס? וכן הלאה. הקובץ הזה יהיה התנ”ך שלכם לאורך כל הסמסטר, וכמובן תעדכנו אותו בהתאם לשינויים בסמסטר. זו תהיה תוכנית הפעולה שלכם, וכך תבינו מה צופן לכם בשבוע הבא, ותוכלו להיערך מראש.
ייצרו אצלכם סקרנות לקראת הסמסטר – בנקודה שבה אתם כבר יודעים מה יהיו הקורסים שלכם, תבררו, תסתקרנו ותשאלו – על מה הקורס הזה מדבר, מה אני הולך ללמוד בקורס הזה, ובמה אני הולך להרחיב את האופקים שלי? היכנסו ליוטיוב או לגוגל וקיראו קצת על הנושא. פשוט תתעניינו. הרי בשביל זה אתם כאן – לרכוש השכלה.
מהי המוטיבציה הפנימית שלכם בכל קורס? – אחרי שקצת הסתקרנתם וביררתם מה תלמדו בכל קורס, הכניסו בסוף אותו קובץ הטבלאות שהכנתם את השאלה: “מה הסמסטר תורם לי ברמה האישית?”. כיתבו לעצמכם: מה כל קורס תורם לכם ברמה האישית, ואיזה ידע תרכשו בזכות הקורס הזה? ברגע שתמצאו את התרומה האישית שלכם מכל קורס, תתחילו להפעיל מנגנון בעל עוצמה מאוד גבוהה הנקרא: ‘מוטיבציה פנימית’. וכאשר אתם מונעים ממוטיבציה פנימית, רמת הלחץ והחרדה יורדת משמעותית, כי אתם לא מונעים רק מהתוצאות וההישגים, אלא מתוך המשמעות הפנימית שלכם שגם תוביל אתכם לתוצאות גבוהות יותר.
דברו עם אנשים שכבר היו היכן שאתם תהיו והצליחו – אם יש קורס מסוים שאתם חוששים ממנו או אם רק עכשיו התחלתם את התואר ואין לכם מושג למה לצפות, דברו עם אנשים שכבר היו שם והצליחו, כי כנראה שיש להם כמה טיפים טובים לתת לכם. רק שימו לב לקחת את הטיפים שמקדמים אתכם וגורמים למוטיבציה שלכם לעלות.
דמיינו – לדמיון שלנו יש כוח אדיר! רוב האנשים לא מודעים לכלי העוצמתי שיש להם בידיים, ולכן לא עושים בו מספיק שימוש. יש לנו את היכולת ליצור לעצמנו מציאות טובה יותר, אם רק נדמיין את המציאות הטובה שאנחנו רוצים לחיות. לכן דמיינו את שנת הלימודים הקרובה כפי שאתם רוצים שהיא תהיה. דמיינו את זה שוב ושוב – ממש בפרטי פרטים והרגישו מי אתם שם ואיך אתם עוברים את השנה הזו בכיף ובהצלחה. המוח שלנו לא יודע להבחין בין דמיון למציאות, ולכן, מבחינתו מה שהוא רואה בדמיון זו המציאות. וכשאתם מדמיינים את המציאות הזאת, אתם מתמלאים בתחושות חיוביות שבאות לידי ביטוי גם בעשייה שלכם.
שרון אשד היא מאמנת סטודנטים ומפתחת שיטת “מיינדסט להצלחה”
צילומים: מתן כצמן