עמית עילם היא סטודנטית שנה ב’ בפקולטה לאדריכלות ובינוי ערים, במקור ממרכז הארץ. בזמנה הפנוי (לא שיש הרבה ממנו בפקולטה לאדריכלות) היא עוסקת בציור ורישום, אשר התפתח עם הזמן גם לעולם הקעקועים.
לפני שהתחלת להתעסק בקעקועים עסקת נטו בציור ורישום. את זוכרת מתי התחלת לצייר?
“נדמה לי שבגן. אין לי מושג מתי זה באמת התחיל, אני כל הזמן זוכרת שציירתי. בכיתה י”ב הצטרפתי לחוג ציור של מבוגרים, הורדתי את ממוצע הגילאים ל-50 בערך. הם היו מאוד סקפטיים כלפי בהתחלה, אבל בסוף החליטו שאני די סבבה.”
מה הסגנון שלך כשאת יוצרת?
“אין לי סגנון אחיד. כל פעם שאני רואה משהו שמוצא חן בעיני אני מנסה אותו, זה בא לי בתקופות. בהתחלה ציירתי רק בעיפרון, ואז התחלתי לעבוד גם עם פחם, גירים, עטים, צבעי מים… כל פעם שראיתי מהו שמצא חן בעיניי פשוט ניסיתי אותו.”
ציינת שכאשר את רואה משהו שמוצא חן בעינייך את מנסה אותו. מאיפה את שואבת את ההשראה שלך לניסיונות חדשים?
“יש כל מיני אתרים מעולים להשראה. DEVIANART לדוגמא שאני רשומה אליו כבר שנים. מעבר להשראה האתר נותן גם במה ליצירות ואפשרויות לשיתופי פעולה.”
יש מעבר חד מאוד מלצייר עם גירים על נייר לבין יצירת סקיצות לקעקועים שייחרטו על הגוף. איך עברת מעולם הציור לעולם הקעקועים?
“כשסיימתי את התיכון הכנתי קליגרפיה ממש רצינית שמבוססת על מילים מהשיר SAPARI של להקת ORPHANEDLAND וקיבלתי עליו תגובות ממש טובות. אמרו לי שהוא מזכיר קעקוע אז פיתחתי את הציור בסגנון טרייבל.
שנה שעברה אזרתי אומץ ושלחתי ללהקה את היצירה שלי, הם אהבו את היצירה ופרסמו אותה בעמוד הפייסבוק שלהם.
משם זה היה נראה לי מאוד הגיוני ליצור עוד דברים בסגנון ולהתפתח בתחום הקעקועים.
הקעקוע הראשון שיצרתי לא יצא בסופו של דבר לפועל. חברה ששירתה איתי בצבא ביקשה שאצור לה קעקוע. ציירתי עבורה יין ויאנג בשילוב זאבים.”
אז בסופו של דבר הנגיעה הראשונית שלך עם עולם הקעקועים היא רק סקיצות אשר בסופו של דבר לא יצאו לפועל. מהו הקעקוע הראשון שיצא לפועל ובאמת קועקע על הגוף?
“הקעקוע הראשון שבאמת קועקע על הגוף הוא של מכר לעבודה. הוא ראה את הסגנון שלי באותה התקופה (WATER COLOR), התלהב וביקש שאצייר לו.”
“מאוחר יותר ידיד אחר שלי ביקש ממני שאעשה לו קעקוע בסגנון קליגרפיה. הוא קעקע אותו במכון מדהים בארצות הברית וזה יצא מטורף.”
איך עובד נוהל יצירת הקעקועים? אם מישהו עכשיו רוצה קעקוע שיצרת יש מאגר ממנו הוא יכול לבחור?
“יצירת הקעקוע היא לפי הזמנה מראש. קרה פעם אחת שמישהו ביקש לקעקע ציור שציירתי עבור מישהי אחרת, אבל לא הסכמתי לזה. יצירת הקעקוע הוא תהליך מאוד אישי וייחודי לאותו אדם שמבקש אותו.”
את רואה את עצמך מתפתחת בתחום הקעקועים בארץ?
“כרגע זה התחביב שלי. אני אוהבת לנסות סגנונות חדשים של קעקועים. הבעיה היא שאי אפשר להתפתח בתחום הזה בארץ אם אתה לא מקעקע. בחו”ל זה יותר נפוץ שיהיו שני אנשים נפרדים – המקעקע ויוצר הסקיצה. הבעיה היא שקשה למצוא מקעקע שמוכן לקעקע סקיצה שהיא לא שלו בדיוק כמו שהיא מבלי לשנות דבר.”
באילו סגנונות היית אומרת שאת מתמחה ומושכים אותך יותר?
“ההתמחות שלי כרגע היא בטרייבל, קליגרפיה ו-ווטר קולור.”
אהבתם? מעוניינים לראות עוד יצירות של עמית עילם? חפשו אותה בפייסבוק! AMIT ELAM ART
סטודנטים בטכניון? מחפשים במה וחשיפה לאומנות שלכם? צרו קשר morcohen@campus.technion.ac.il