בחירות לנשיאות אס”ט! הבחירות החשובות ביותר בטכניון! לא, בעצם… בעולם!
אז כדי שתכירו את המתמודדים קצת יותר טוב, ערכנו את הראיון המשולב הבא.
מי חולם להקים משק חקלאי? מי לא יכול להעביר יום בלי שיחה עם אחיו הקטן? מי חולם לעבוד בLEGO? וכמובן השאלות החשובות של למה הם בכלל רוצים את התפקיד הזה? מה כל אחד מהם רוצה לקדם? ועוד שאלות מעניינות, כדאי לכם לקרוא את הראיון (קיצצנו את החפירות, אל תדאגו).
אז איך זה עובד?
כל זוג שמתמודד לנשיאות אס”ט מורכב ממתמודד ליו”ר ומתמודד לסיו”ר, הזוג מציג את המצע שלו לועידת הנציגים. ועידה זו מורכבת מכל נציגי הסמסטר של כלל הפקולטות בטכניון, כאשר לכל נציג סמסטר יש משקל לפי כמות הסטודנטים שהוא מייצג.
לפי תקנון האגודה, הצמד שקיבל יותר קולות “בעד” מ”נגד”, ומספר קולות ה”בעד” גבוה יותר מכל שאר המועמדים – נבחר.
תפקיד הנבחרים הוא בעצם ליישם ולהוציא לפועל את כל ההחלטות של ועידת הנציגים ויושבי ראש הפקולטות וכמו כן להשיג את המטרות אשר הציבו לעצמם. כל זאת תוך ניסיון לשפר את חיי הסטודנטים (ציבור לא פשוט כפי שאתם יודעים) וכמובן לזכור שהם עדיין סטודנטים בטכניון ויש להם הגשות ומבחנים בדיוק כמו שלכם.
השנה מתמודדים שלושה זוגות: אייל גניס ועזראל אזולאי, שמואל אברמוב וגרי ליאחין, עומר עמית ונמרוד הרני.
אחד מהזוגות יזכה בתפקיד הנחשק ואתם תצטרכו לקרוא ליו”ר “אדוני הנשיא” כל פעם שתראו אותו ולהצדיע (זה בטוח יעבוד על עתודאים, תזרמו).
אסף מספר…
כדי להיכנס לאווירה רצינית של העניין ביקשנו מאסף הרשקוביץ, יו”ר ועדת הבחירות, שיסביר קצת על תהליך הבחירות:
“תחילת התהליך עבור כל מתמודד היא שונה, אך בבסיסה עומד הרצון להיכנס לנעליים ולהשפיע על חיי הסטודנטים ברמה הגבוהה ביותר שיכולה להיות. זאת מפני שלמרות שהנשיאות כפופה להחלטות הועד המנהל, אשר כפוף בעצמו למועצת הנציגים, בפועל מי שמנהל את האגודה על משרדיה ואנשיה זו הנשיאות.
לאחר ההחלטה הלא פשוטה לשים את עצמם כמתמודדים ולמלא את כל החובות הבירוקרטיות שלהם לעניין זה, פתח כל צמד בקמפיין בחירות המשלב שיחות עם ועדים, שיחות אישיות עם הנציגים, פרסום ברשת החברתית ועוד. לפני הבחירות עוד מחכה להם אירוע משמעותי - עימות הבחירות אשר יפגיש את כל הזוגות בפעם הראשונה מעל במה אחת ויעמיד כל זוג ואת המצע שלו במבחן אל מול האחרים. כל אלה אמורים לסייע לנציגים המצביעים בבחירות להצביע בצורה מושכלת למועמדים המתאימים ביותר”.
אסף מוסיף ומסביר מדוע הבחירות הנוכחיות מהוות מצב מיוחד שלא זכינו לראות כבר שנים:
“אירוע זה מיוחד כי מתמודדים שלושה צמדים לנשיאות אס״ט, דבר שלא קרה באגודה הרבה מאד שנים (כך אמרה מלכה הרל״שית האגדית שנמצאת באגודה 35-40 שנה)”.
מסר אחרון שלך לבוחרים ולנבחרים?
“שני מסרים: הראשון, כבוד הדדי – אומנם הבחירות האלה הן תחרות של ממש על תפקיד משמעותי ורציני, אך כולנו חושבים בראש ובראשונה על טובת הסטודנטים ולכן יש לנהוג בכבוד ולהימנע מהכפשות והתנהגות לא הולמת גם בזמן שנשאר עד הבחירות וגם בבחירות עצמן. המסר השני והלא פחות חשוב הוא כמובן אחריות. כפי שציינתי, כאן יבחרו מנהיגי אגודת הסטודנטים לשנה הקרובה, אלה שיהיו אחראים על פתרון הבעיות האקדמיות מחד, ופסטיבל הסטודנט הטוב בארץ מאידך. לכן, על הנציגים שמצביעים לקחת אחריות ולהצביע בצורה מקצועית, ועל הסטודנטים לבקר את הצבעת הנציגים שלהם ולוודא שהם אכן מייצגים את דעתם”.
עימות הבחירות, מופע שלא היה שנים באס״ט יתקיים ביום ד׳ 25/11 בשעה 18:30 בערב בקולנוע של בית הסטודנט והוא פתוח לכלל הסטודנטים.
אירוע הבחירות עצמו יתקיים ביום ג׳ 1/12 בשעה 19:00 ויכלול חלק הפתוח לכלל הציבור וחלק נוסף המיועד למועצת הנציגים בלבד.
ואחרי ששמענו את דבר יו”ר הוועדה, אפשר לפנות לטוענים לכתר. אז פנינו אל כל אחד מהזוגות עם חמש שאלות זהות, והאמת שקיבלנו מגוון תשובות שונות.
1. מה גרם לכם לרצות לרוץ לנשיאות אס”ט?
שמואל וגרי: “תרומה לקהילה ועזרה לזולת הינם דברים שלא זרים לנו. לכן, נראה לנו הכי טבעי, גם כאן בטכניון שמהווה את מקום הלימודים שלנו ושל חברינו לבוא ולנסות להשפיע בצורה המשמעותית ביותר. לאגודה יש יכולות רבות בתחומים שונים, ואנו מאמינים שעם הנהגה נכונה, אמיתית וכנה, ניתן להטיב עוד יותר עם הסטודנטים ועם החברה”.
עומר ונמרוד: “שנינו חיים את האגודה מהשנה הראשונה בטכניון. במשך שנתיים ליווינו את האגודה בכל מפעל או פרויקט והיינו שותפים לתהליכים ולהחלטות. התאהבנו. התאהבנו באנשים, בעשייה ובשליחות. החלטנו להתמודד בבחירות האלה כי אנחנו מאמינים שלאס”ט מגיע להיות במקום טוב יותר ואנחנו מאמינים שעם היכולות, הכישורים והניסיון שצברנו, אנחנו יכולים לנווט אותה לשם”.
אייל ועזראל: “שליחות, שליחות ועוד פעם שליחות. אנחנו מרגישים שהתכנסנו לנקודה שבה ההתמודדות לראשות האגודה היא צו מצפוננו וצו השעה. שנינו כבר מעל שנתיים באס”ט, השתתפנו בשלל פעילויות האגודה המרכזיות: ישיבות הסנאט ושיתופי פעולה עם גורמי הנהלה שונים, פסטיבלי הסטודנט, פתיחת שנה ועוד. שנינו בוגרים של קורס מנהלי עמותות של חברת BDO וארגון ‘מידות’, למדנו את החזקות והחולשות בארגון. אנחנו נמצאים בנקודה בה צברנו את כל הניסיון הדרוש על מנת לקבל על עצמנו את הזכות והאחריות הכרוכה בהנהגת האגודה”.
2. איך החלטתם מי יכהן כיו”ר ומי כסיו”ר?
עזראל: “אנו מאמינים שהיו”ר אמון על חזית האגודה, ואילו הסיו”ר אמון על ניהול ענייני הפנים. באופן טבעי, אייל אשר התעסק בתחום האקדמי באס”ט, התנהל מול גורמי הנהלה בכירים והופיע בישיבות הסנאט, מתאים לשמש בתפקיד היו”ר”.
אייל: “עזראל, אשר מנהל את המשרד החברתי כבר למעלה משנתיים, הוא האדם המנוסה והדומיננטי ביותר שיהיה באס”ט בשנה הבאה. הוא מכיר את האגודה לרוחבה והוביל פרויקטים גדולים, בקיא בנושאים פיננסיים, הפקות ואופן ההתנהלות מול עסקים וספקים. שנינו עסקנו בתחומים מרכזיים שונים ולכן השילוב בינינו משלים את התמונה בצורה מיטבית על מנת להוביל את אס”ט בצורה הטובה והאחראית ביותר”.
שמואל: “אנחנו חברים כבר שלוש שנים, עוד מהסמסטר השני ללימודים, כך שחלוקת התפקידים הייתה לנו ברורה מאופיינו הטבעי. אני תמיד התעסקתי בחינוך ובהסברה, ואילו גרי, שלומד הנדסה אזרחית במגמת ניהול, מתעסק בפן המנהלי של תקציבים, סגירת חוזים וקשר עם ספקים. לכן, לפי ראות עינינו, את תפקיד היו”ר שנחשב כתפקיד הסברתי וחינוכי אני העדפתי להוביל, וגרי העדיף את תפקיד הסיו”ר מהפן הניהולי. חשוב להבהיר, שאנחנו רואים את עצמינו שותפים מלאים וחברים לדרך, ללא שום יחסי מרות או מעמדות”.
עומר ונמרוד: “חלוקת התפקידים נראית בעינינו כהמשך טבעי של התפקידים הנוכחיים שלנו באגודה. בנוסף, תיאום הציפיות בינינו, חלוקת האחריות ותחומי העניין שלנו מתיישבים בדיוק עם חלוקת התפקידים הזו, כשכל אחד מאיתנו מרגיש בנוח בתפקיד שלו. עומר, בתפקיד היו״ר, מוביל את האגודה ומתעסק בתחומי האקדמיה והייצוגיות מול הטכניון. ונמרוד, בתפקיד הסיו״ר, מתרכז בהוצאה לפועל של פעילויות האגודה ובסוגיות פנים-אס״טיות”.
3. מה לדעתכם טוב ומה טעון שיפור באס”ט של היום?
עומר ונמרוד: “אס״ט של היום חזקה, תדמית האגודה מצוינת והמותג אס״ט הוא שם דבר. היא מהאגודות המובילות בארץ ופעילויותיה מהוות דוגמה והשראה. לעומת זאת, אס״ט בתוכה לא מאוחדת, לא שקופה מספיק לסטודנטים ולא לועדים שמייצגים אותם. ההפרדה הזאת בין הועדים למשרדים גורמת לכך שהיא אינה מנצלת את מלוא היכולת שלה והנפגעים העיקרים הם הסטודנטים. הרבה יוזמות נבלעות בעבודה השוטפת של המשרדים והרבה יוזמות שכן יוצאות לפועל לא נחשפות לסטודנט הממוצע. לוח שנה אס״טי – זה טריוויאלי!”
אייל: “ההישג הכי גדול של אס”ט בשנים האחרונות הוא דירוג אס”ט במקום הראשון בסקר שביעות רצון של התאחדות הסטודנטים, ולא בכדי, הסטודנטים בקמפוס נהנים מחיי חברה תוססים, שירותים רבים במחירים מוזלים (כגון שירותי כביסה והדפסות) ומתקני ספורט מהמתקדמים בארץ.
לדעתי, יש מקום לשיפור בכל הקשור למעורבותם והשפעתם של נציגי הסמסטר על פעילות אס”ט. בנוסף, בתור מי שהוביל את הנושא האקדמי בשנה האחרונה ומכיר אותו על בוריו, אס”ט עסקה בשנים האחרונות בהיבט החוקתי של נושאים אקדמיים (תקנות ונהלים), אך לא נקטה בצעדים הקשורים באופן ישיר לקידום ההוראה וחווית הלמידה של הסטודנט בכיתה“.
שמואל וגרי: “הישגיה של האגודה בשנים האחרונות הפכו את אס”ט למעצמה, החל מהתחום האקדמי שקידמו את תקנה 2.3.4 (המגדירה תוך כמה זמן צריכים להחזיר מבחנים, תציקו לרכז האקדמי שלכם ותשאלו עליה!), או אם זה קיצור הסמסטר מ-14 ל-13 שבועות. כמו כן, גם בתחום התרבות והפנאי האגודה שודרגה: המסיבות של אס”ט הפכו להיות שם דבר בכל רחבי חיפה והסביבה והגיעו לממדים עצומים יחד עם פסטיבל הסטודנט.
מצד שני, אנו מרגישים שבזמן שאס”ט התחזקה ומיתגה את עצמה, התהליך הגיע על חשבון הוועדים בפקולטות. אס”ט צריכה לדחוף את הוועדים לגבש את עצמם ולחזק את מעמדם מול סגל הפקולטה, דבר שלא קורה היום וניתן להרגיש בכך.
בסופו של דבר, עיקר הבעיות שיש לסטודנטים, מטופלים על ידי נציגי הסמסטר והרכז האקדמי מול סגל הפקולטה. אם נדע לחזק את מעמד הוועד מול הפקולטה וליצור מעורבות הדדית ומיתוג הוועד, כך הבעיות יטופלו בצורה טובה יותר”.
4. אילו אג’נדות תרצו לקדם?
שמואל וגרי: “אם קודם דיברנו על חיזוק הוועדים, אז כתוצר ישיר מכך נרצה לחזק את נציגי הסמסטר והפעילים. נדע לפרסם את פועלם ולצ’פר פעילים בולטים. כמו כן, אס”ט תספק מענה לוגיסטי נרחב יותר לוועדים לטובת אירועים פנים פקולטיים יחד עם חברי הסגל, לחיזוק הקשרים הבין אישיים בין הוועד לפקולטה. נרצה לטפל ביוקר המחייה על ידי הבאת מוצרים בסיסיים במחירים זולים, הקמת דוכנים ברחבי הטיילת, ציוד ייעודי לפקולטות עם צרכים מיוחדים כגון חלוקים וכלי שרטוט. ירידי תעסוקה לכולם! המצב כיום לא יכול להימשך, נדע להילחם ולדרוש שוויון לכולם. למצע המפורט תיכנסו לדף הפייסבוק שלנו “שמואל וגרי לראשות אס”ט”.
עומר ונמרוד: “יש לנו שלוש אג’נדות עיקריות: שיתוף פעולה אקדמי עם הנהלת הטכניון- למרות השיפור בסקר הסטודנטים הארצי, מצבנו עדיין רחוק מאוד מלהיות טוב. עלינו להדגיש את החשיבות בהעלאת רמת ההוראה בטכניון ובחיזוק המרכז לשיפור הוראה. הנגשת המועדונים החברתיים בקמפוס לכלל הסטודנטים, שיתופי פעולה עם עסקים וקואופרטיבים בזיו ומעורבות חברתית בכלל ובשכונות סביב הטכניון בפרט. אנחנו קוראים לגישה זו ׳אזרחות פעילה׳. אין הכוונה כלל לפעילות פוליטית אלא התערבות בנושאים החברתיים. השקעה באס״ט - חשיפת כלל פעילויות האגודה לכל הנציגים והפעילים, וכפועל יוצא – אל הסטודנטים. השקעה בכוח אדם, בגיבוש שלו ובהכשרתו. השקעה במערכות המידע והנגשת המידע לכלל עובדי ונציגי אס”ט. ככל שהאנשים מעורבים יותר ומחוברים יותר, אפשר להגיע להישגים גדולים יותר”.
אייל: “באופן כללי, אנו מתכוונים להמשיך את שיתוף הפעולה המצוין עם הנהלת הטכניון. עם זאת, ישנם קווים אדומים לגביהם ננקוט מדיניות בלתי מתפשרת. כמו כן, נושאים כמו קידום איכות ההוראה, רווחת הסטודנטים והעשרת אופציות הבילוי למגוון קהלים נמצאים בראש מעינינו”. עזראל: “אנחנו מתכוונים לתת לנציגי הסמסטר את הכלים להשפיע ולהיות מעורבים בנעשה באס”ט. אנו מציגים במצע שלנו מספר צעדים אותם בכוונתנו ליישם: הדרכות לנציגי סמסטר (פרויקט שאייל קידם במו ידיו בשנה האחרונה, מועדון הנציגים (להפגיש את נציגי הסמסטר עם גורמים בכירים בטכניון אחת לחודש) ודלת פתוחה לנשיאות. בנוסף, אנו מאמינים בשקיפות, לכן הצגנו במצע שלנו את המהפכה הטכנולוגית הארגונית אשר תחשוף את כלל בעלי התפקידים בפני הנעשה באס”ט.”
5. אילו דברים בולטים קידמתם בתפקידכם הקודם?
אייל: “עזרה וייעוץ אישי למאות סטודנטים, הדרכות לנציגי סמסטר, מסמך מפת הדרכים לקידום ההוראה והיחס לסטודנטים, שיפור ההטבות למשרתי המילואים, שינוי הליך הפסקות הלימודים, חידוש תקנה 2.3.4, שינויים בתקנון הדין המשמעתי, מערכת בקרת ציונים.”
עזראל: “פרויקט תגלית, פרויקט מכלי המחזור, משלחת אס”ט לפולין, קמפוס ירוק, התנדבות=זכאות, מועדונים במעונות, חוגים במק”ק, הפנינג התנדבות, שבתות בקמפוס, טכנו-ראש.”
שמואל: “כיהנתי כיו”ר ועד מכונות כשנה וחצי וקידמתי דברים רבים בתפקיד, בעזרת הועד כולו כמובן. יזמתי פרויקט חניכה אישית של סטודנטים חדשים על ידי סטודנטים וותיקים, הבאנו להארכת שעות פעילות הספרייה, קפיטריה זולה ונגישה, אירועי צהרי יום ד’ וגיבוש פקולטי במרחב הדשא של הפקולטה, חיזוק וגיבוש הוועד- הגענו למספר שיא של חברי ועד ופעילים פקולטיים, איוש מלא של הועד כך שלכל סמסטר ולכל מגמה יש נציג סמסטר ומענה אישי, חיזוק קשרי הועד עם הסגל הבכיר של הפקולטה”.
גרי: “בתור נציג סמסטר כבר 3 שנים קידמתי ערבי חברה פקולטיים, ייצוג אקטיבי של המחזור בכל פניה ובקשה, חיזוק הקשר בין קהל הסטודנטים לסגל המזכירות וסגל ההוראה, צמצום וריכוז ימי הלימוד על מנת לאפשר לסטודנטים לעבוד במהלך השנה האחרונה, גיבוש המחזור לקבוצה אשר חולקת מידע, חוויות וזמן יחדיו”.
עומר: “יצרתי ועד מגובש ואיכותי, חזק למען הסטודנטים ומול סגל הפקולטה. הועד מקיים ערבי מגמות וחשיפה לתואר שני, ערבי משרות סטודנט בו סטודנטים וותיקים מספרים לסטודנטים חדשים על המשרות השונות בתעשייה, פאנל דיקן-סטודנטים לפחות אחת לסמסטר, תחרות התרמת הדם של אס”ט החלה כיוזמה בוועד תעשייה בניהול (בנצי התותח!), אני וסטודנט נוסף (קרדיט לדור רינגל) פתחנו קורס חדש בפקולטה (4 נקודות זכות!), המדליה שחילקו בסוף שנה שעברה לכלל מסיימי התואר- זה היה בעקבות דחיפה של ועד תעשייה וניהול, שהתעקש להוציא מדליה לבוגרים, ורתם ועדים נוספים”.
נמרוד: “כרכז התנדבות, יזמתי פעילויות קהילתיות ראשונות מסוגן בטכניון. קייטנת קיץ התנדבותית לילדים בסיכון ע״י סטודנטים בתוך הטכניון!, יום המעשים הטובים עם מספר המתנדבים הגדול ביותר בשנים האחרונות וסדנא כלכלית לזוגות צעירים לאוכלוסייה הבוגרת יותר של תארים מתקדמים. כרכז פנים, הצלחתי להאריך לראשונה את הסעות הפנים גם לסמסטר קיץ, פרויקט ׳משכיר הוגן׳ כמאבק במחירי הדיור בשכונות סובב טכניון ומוביל את השינוי בקמפוסית”.
לסיום, מילה טובה על המתמודדים האחרים
כאן, באופן מפתיע, התשובה קצת חזרה על עצמה (כיאה לפוליטיקאים מתחילים)
כולם פה אחד: כל המתמודדים ראויים ורוצים בטובת הסטודנטים.
***
מקווה שהגעתם עד לסוף הראיון ושיצא לכם להכיר את המתמודדים קצת יותר טוב, כי אחד מהזוגות ייבחר ויצטרך לעמוד בתפקיד הנחשק והמאתגר של יו”ר וסיו”ר אס”ט. כל הזוגות באמת נחושים להצליח ורוצים שיהיה לנו, הסטודנטים, כמה שיותר טוב במקום הכיפי הזה שנקרא הטכניון.
אז אל תשכחו את עימות הבחירות ב-25/11 וכמובן את הבחירות עצמן ב-1/12.
מוזמנים לכתוב בתגובות מי המועמד המועדף עליכם או מה חשבתם על הראיון (והמראיין )