
מחווה לסצנה המוזיקלית של העיר חיפה, כמו גם הרחבת המושג HOME בעזרתם של אמנים מרחבי העולם. אבי כהן הוא אמן – צלם טכניוניסט.
שם: אבי כהן
פקולטה: ארכיטקטורה ובינוי ערים
שנה: ב’
במקור: חיפאי
תחום באומנות: צילום
“מאז ומתמיד אהבתי תמונות, כבר מגיל צעיר התעסקתי בליצור תמונה טובה או משהו שיביע אותי דרך הצילום, את כספי בר המצווה שלי בזבזתי על רפלקס (מצלמה ידנית בעלת עדשות מתחלפות) ומשם זה התפתח עד היום“.
כך מעיד על עצמו אבי, סטודנט שנה ב’ בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. איכשהו בין לימודים אינטנסיביים ובין עבודה בחנות צילום, הצליח להעמיד שני פרויקטים אשר זכו לתהודה בינלאומית בשנה האחרונה, והיד עוד נטויה.
סקס סמים ומכבי חיפה
במשך שש שנים אבי הסתובב עם חברים מוזיקאים ברחבי חיפה וזכה לתעד איך מתפתחות וגדלות סצנות הפאנק והמוזיקה המחתרתית בעיר.
“לפני כשנתיים התחלתי לגבש רעיון לאחד את כל הצילומים של כל השנים הללו ובעזרת חבר טוב הקמנו תערוכה בחיפה שכללה 120 צילומים מאותה תקופה. היה לי חשוב שיריית הפתיחה תעשה בחיפה. העמדנו ערב שכלל תערוכת תמונות ‘סקס סמים ומכבי חיפה’ ובמהלכו הופעות פאנק, מה שהעביר את החוויה גם בתמונות וגם בלייב. היה מרגש מאוד ולמען האמת לא ציפיתי לכמות האנשים שפקדה את התערוכה“.
בעזרתם של סוכנים ואוצרים שראו את התערוכה בחיפה ובמהדורה הדיגיטלית שלה, התערוכה קיבלה תהודה והגיעה למדינות נוספות: אנגליה, גרמניה וקנדה.
“לאחר חיפה התערוכה עברה למספר מקומות בעולם ואף ספר תערוכה עתיד לצאת ממש בקרוב. התגובות היו בהחלט טובות וחלקן אף לא האמינו שזה מגיע מחיפה, מישראל“.
בתור מי שנולד וגר בחיפה כל חייו, היה לאבי חשוב לתעד את הצד המחתרתי והמחוספס של חיפה, הלא מוכר לרבים בארץ ובעולם.
“מטרת ‘סקס סמים ומכבי חיפה‘ הייתה להציג לראשונה את כל העשייה, לעשות סטופ ולהמשיך שוב. בראיה לאחור זה היה גם תיעוד טוב והסבת תשומת לב לסצנה החיפאית שלא נופלת מאף סצנה אירופאית אחרת וכן סמל למשהו שקיים בחיפה ולצערי הולך ונמוג. העשייה המקומית היא חלק חשוב ביותר לדעתי“.
HOME PROJECT
לאחר הצלחתה של תערוכת ‘סקס סמים ומכבי חיפה’, אבי המשיך לגשש אחר הפרויקט הבא שלו. הרצון לעשייה ותיעוד מקומי הביאו אותו בסוף שנת 2014 ליצירת פרויקט HOME, אשר מטרתו לאגד צלמים מרחבי העולם אשר ייתנו פרשנות אישית ומקומית למושג “בית”.
“פרויקט HOME הוא פרויקט קצת מורכב שחשבתי עליו, הרעיון המרכזי בו הוא להציג מהו בית של כל צלם מסביב לעולם, איך בעזרת צילום הוא מפרש את המושג בית, יש המון במשותף וגם המון שוני בעקבות תרבויות ומיקומים שונים“.
כדי לאגד צלמים מרחבי העולם, פנה אבי לצלמים אשר הכיר אישית או דרך קולגות משותפות.
“בפרויקט משתתפים צלמים מרחבי הגלובוס חלקם אף מוכרים בעולם הצילום של ימינו. ביניהם Michael Kuby, Oliver Schweers, Aurelien Buttin, Martin Vlach, Simon Lefebvre ועוד, הוא מנוהל בשיתוף פעולה הדדי בין כל הצלמים באופן יוצא מן הכלל“.
אבי ממשיך ומספר:
“תוך כדי העבודה יצא לי להכיר את הצלמים האלה מקרוב, לבלות מולם שעות בסקייפ, ואת חלקם אף לפגוש פנים מול פנים. היופי שבפרויקט הינו האחווה שנוצרה ללא קשר לדת ומיקום, אנחנו עסוקים בלעשות אומנות ולאף אחד לא משנה מאיפה השני מגיע. זהו פרויקט מאוד חוויתי ומאוד מרגש”.
ממש בימים אלו, יוצאת לדרך התערוכה הראשונה:
“כל צלם יציג בתערוכה כעשר תמונות החל מהסביבה שלו דרך חברים וחפצים דוממים. התערוכה הראשונה תצא בהמבורג, ומטרתנו להציג בכל מדינה של כל צלם. אנחנו מקבלים ביקורות מגוונות ומעניינות ובהחלט נוצר עניין סביב הפרויקט“.
שחור לבן כפתח לנשמה
אי אפשר לפספס כי הטכניקה האהובה על אבי היא צילום שחור-לבן.
“זה מה שאני יודע לעשות הכי טוב, בצבע רואים את צבע הבגדים, בשחור לבן רואים את צבע הנשמה. שחור לבן הוא הרבה יותר עשיר ועמוק מצבע לדעתי בהמון רבדים, אין הסחות דעת של צבעים, הוא חודר ישר לתוכך“.
מעבר לטכניקות מרשימות, אבי מחזיק ברשותו אוסף מגוון של מצלמות שונות אותן הוא אוסף כבר שנים. באוסף ניתן למצוא מצלמה דיגיטלית אחת לצד 26 מצלמות פילם מתקופות שונות.
“האהבה לצילום אינה רק בתהליך ובתמונות אלא גם במכניקה של המכונה הזאת שנקראת מצלמה. את מצלמת הפילם המקצועית הראשונה שלי קיבלתי בגיל 18 ומאז אני תר אחרי הבאות בשווקים ובמקומות מסוימים. כרגע יש ברשותי 27 מצלמות שלכל אחת יש את הייחודיות שלה ואת הסיפור שלה, ברובן אני מצלם ועובד איתן. האהובה עלי הינה ה-PENTAX K1000 האולטימטיבית“.
ולקראת השנה החדשה, מה אתה מאחל לעצמך?
“שפרויקט HOME בעיקר יעלה, יצליח וישגשג. פוריות, יצירתיות ובעיקר שקט“.
אהבתם? לעוד עבודות של אבי עקבו אחריו בפייסבוק! Avi Floyd Cohen
סטודנטים בטכניון? מחפשים במה וחשיפה לאומנות שלכם? צרו קשר morcohen@campus.technion.ac.il